Geachte leden,

Op zaterdag 22 april 2023 vindt weer de jaarlijkse voorjaarsexcursie met ALV van het Cuypersgenootschap plaats. Start- en eindpunt van de excursie zullen in Den Bosch zijn.

Het programma in het kort:

10.00uur ontvangst aan de achterzijde van NS-station Den Bosch.
Te voet gaan wij vervolgens naar Grassocomplex aan de Parallelweg. 10.15-11.15uur rondleiding en toelichting Grassocomplex
Het Grassocomplex is een voor Den Bosch beeldbepalend rijksmonument. Deze voormalige machinefabriek uit de vroege twintigste eeuw krijgt op dit moment een nieuw leven.
Projectarchitect Joris Raymakers van Tarra Architectuur en Stedenbouw geeft tijdens een presentatie en rondgang door het complex een toelichting op de herbestemming.

11.15uur vertrekt vanaf het Grassocomplex de bus. Onder leiding van Vladimir Stissi maken we vervolgens een tour langs bijzondere gebouwen in Den Bosch, waarbij we met name aandacht zullen schenken aan enkele iconen uit de periode van de wederopbouw en de periode Post65.

Vervolgens gaat de bus door naar Waalwijk. Daar zullen wij vanaf 12.30uur de lunch gebruiken in Restaurant ´t Slot.

Om 13.45uur gaan te voet naar de naastgelegen Sint-Janskerk. Een lid van het kerkbestuur neemt ons mee door dit meesterwerk van architect H.W. Valk. De Sint-Jan behoort tot de fraaiste interbellumkerken in Nederland en is tot op heden zeer gaaf behouden.

Om 15.00uur gaan we terug naar het Raadhuisplein en start de bezichtiging van het naastgelegen voormalige raadhuis van Waalwijk. Dit meesterwerk van Alexander Kropholler is gebouwd in 1931-1932 en heeft vandaag de dag een maatschappelijke en culturele functie voor de gemeente. Onder leiding van een gids hebben we alle tijd om dit gesamtkunstwerk te bewonderen. Aansluitend is in het gebouw de ALV. De agenda voor de vergadering is afzonderlijk bijgevoegd.

Rond 16.30uur vertrekt de bus weer terug naar NS-station Den Bosch. Daar arriveren we rond 17.00uur.
Na de excursie kunt u deelnemen aan het diner in Grand Café Silva Ducis aan de Parade in de binnenstad van Den Bosch.

Aanmelden kan tot en met 19 april via jgwrdekkers@outlook.com. Voor overige inlichtingen kunt u zich wenden tot secretaris@cuypersgenootschap.nl.

De kosten voor deelname aan de excursie bedragen € 49.50 p.p. en dienen direct te worden overgemaakt op IBAN-rekening NL26INGB0004835002 t.n.v. Cuypersgenootschap Druten o.v.v. Voorjaarsexcursie 2023 + naam. De kosten voor deelname aan het diner bedragen € 32,50.

Met vriendelijke groet namens het bestuur,
Leo Dubbelaar, secretaris