Rijksmonument Tennispark Marlot voor miljoenen gerenoveerd

5 oktober 2021

Rijksmonument Tennispark Nieuw-Marlot, onder de nieuwe eigenaar Ralph van Ginkel (48), wordt voor miljoenen euro’s gerenoveerd. Het rijksmonument uit 1927 in de Haagse buitenwijk Marlot krijgt dan toch een tweede leven. Het park is dringend toe aan een grondige renovatie. Heemschut en het Cuypersgenootschap beklaagden zich al over het onderhoud.

Van Ginkel legt een miljoen euro neer voor de overname en investeert ‘miljoenen’ om het terug te brengen in de oude, maar wél gerestaureerde, stijl. De plannen bevatten een grondige restauratie van de allereerste overdekte tennishal van Nederland en onderhoud aan de historische fruitmuren. Andere werkzaamheden zijn het verwijderen van het tennismuurtje, het verplaatsen van een baan voor een groter terras en aanleg van een padelbaan. Er verschijnen gravel plus-banen, die het regenwater sneller afvoeren.

Die restauratie gaat in overleg met de gemeente, die de staat van het rijksmonument grondig in de gaten houdt. Van Ginkel heeft er vertrouwen in dat er over anderhalf tot twee jaar een compleet gerestaureerd park ligt.