Strijd om Ketrientje houdt aan

9 juni 2021

Nee tegen sloop van het hoofdgebouw van voormalig zorgcentrum St. Catharina. Erfgoedvereniging Heemschut en Cuypersgenootschap volharden in hun verzet en kondigen een nieuwe ronde van bezwaren aan tegen de nieuwbouwplannen van zorgorganisatie tanteLouise.

De organisaties stappen opnieuw naar de rechter nadat het Bergse college begin april de deur openzette voor sloop van het hoofdgebouw en het zusterhuis. Daarbij is het hoofdgebouw voor de erfgoedclubs belangrijker dan behoud van het zusterhuis benadrukt hij. En van het hoofdgebouw telt vooral de voorgevel. Van binnen en aan de achterzijde is in de loop van de tijd al zoveel verbouwd dat Heemschut en Cuypersgenootschap hier minder belang aan hechten.

Lijnrecht daar tegenover staat de Raad van Bestuur van tanteLouise: ,”Voor ons is behoud onbespreekbaar. Maar ook wij willen praten. Om te horen van Cuypersgenootschap en Heemschut wat er wel kan”.

Volgens Vervat is wel degelijk een nieuwe bestemming voor het gebouw aan het St. Catharinaplein mogelijk: “misschien moet tanteLouise het totale gebied wel ontwikkelen en het hoofdgebouw aan een andere partij verkopen. Die behoud wel ziet zitten”, oppert hij. Volgens Ingeborg Roks, lid van de Raad van Bestuur, komt er binnenkort een gesprek. Afspraken daarover zijn deze week gemaakt.